peopleinneedmoldova

O mînă de ajutor din partea Republicii Cehe

Orarul atelierelor de lucru organizate de PIN Cum ieşim din impas?

Posted by pinmoldova pe martie 23, 2012

People in Need („Oameni în impas”) invită ONG-urile, reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai businessului mic şi mijlociu, pedagogi, elevi, dar şi simpli cetăţeni din următoarele raioane:
• Glodeni
• Fălești
• Cimișlia
• Leova
• Anenii Noi
• Criuleni
să ia parte la un atelier de lucru. Scopul acestei activităţi este de a-i aduna la o masă de discuţie pe toţi actorii cheie din localităţile ce intră în componenţa raioanelor menţionate pentru a identifica împreună problemele cu care se confruntă localităţile lor şi de a-i ajuta să iasă din impas prin crearea parteneriatelor la nivel local.

O atenţie deosebită va fi acordată ONG-urilor şi grupurilor de iniţiativă pe care le vom încuraja pe parcursul proiectului nostru să formeze o reţea la nivel de raion. De asemenea, îi îndemnăm pe cei care au deja o experienţă în crearea parteneriatelor şi au reuşit să facă lucruri frumoase şi utile pentru localităţile lor să ia parte la întrunire şi să împărtăşească tuturor despre experienţa, dar mai ales despre rezultatele pe care le-au obţinut lucrînd în parteneriat.

Atelierul de lucru va fi condus de un specialist, care cunoaşte specificul muncii în echipă şi care vă va ajuta să stabiliţi un dialog. Parteneriatul este un element esenţial în proiectul pe care PIN îl va desfăşura pe parcursul anului 2011 şi care presupune oferirea de traininguri în domeniul ”Crearea parteneriatelor viabile dintre autorităţile publice locale şi membrii societăţii civile” şi ”Project design şi management” (Elaborarea şi gestionarea unui proiect). După instruiri, PIN va deschide o ofertă de granturi pentru ONG-uri.
Şedinţele de lucru vor avea loc pe:
28 martie, Fălești, sediul Consiliului Raional, ora 10.00
29 martie Cimișlia, ora 11.00, TBC
30 martie, Glodeni, sediul Consiliului Raional, ora 10.00
4 Aprilie, Leova, ora 10.00
6 Aprilie, Anenii Noi, sediul Consiliului Raional, ora 10.00
11 Aprilie, Criuleni, sediul Consiliului Raional, ora 10.00

People in Need (PIN) este o organizaţie non-profit şi non-guvernamentală cu sediul în Republica Cehă (www.peopleinneed.cz), ce desfăşoară proiectul “Suportul societăţii civile în regiuni selectate ale R.Moldova”, un program de consolidare a capacităţii pentru organizaţiile societăţii civile locale, fără experienţă sau cu experienţă redusă în implementarea proiectelor.

Pentru a concretiza locația și alte informaţii apelaţi la Daniela Galai: tel: 022/21.38.93; 068684220, 079281694, daniela.galai@peopleinneed.cz

Lasă un comentariu